Una ruta ideal per a famílies

Perquè un recorregut sigui considerat via verda, aquest, hauria d'haver estat; antigament, una via de tren.

La via verda de la Vall de Safan, coneguda com a via verda de la Terra Alta i Baix Ebre (nom degut a decisions polítiques), és una activitat ideal per gaudir amb la família, els amics, grups i, com no, amb els més petits.

Comença a la Puebla de Híjar, Alcanyís, i acaba a Tortosa; o a la inversa. Actualment només condicionada des d'Alcanyís fins Tortosa, tram linial de 94 quilòmetres. És un camí d'uns tres metres d'amplada completament asfaltat i delimitat per una tanca de fusta de pals rodona força bonica. No pot circular-hi cap vehicle a motor, tret d'alguns espais o encreuaments compartits degudament senyalitzats.

El tram més utilizat és el d'Horta de Sant Joan a Xerta. Logísticament, com que no és una ruta circular, l'ideal és deixar els vehicles a Xerta i que us traslladem fins a Horta; així, en arribar a l'alberg, ja disposeu dels vostres vehicles. Si ho feu a la inversa també us podem traslladar a buscar els cotxes.

El tram d'Horta a Xerta, com que és costa avall, permet que molts nens i gent sense experiència en bicicleta puguin recórrer, fàcilment i sense esforç, els 38 quilòmetres de distància. Els primers 17 fins la Fontcalda es poden fer amb dues pedalades, la costa avall ens porta sense fer nosaltres cap esforç. Sí, dos pedalades, no més. Literalment.

Aconsellem als més petits, si ja saben anar en bicicleta, que realitzin el recorregut i que els seus pares tinguin algun sistema de remolc per si es cansen abans de finalitzar-lo (com una barra que enganxa la bici del petit a la de l'adult). Segur que els petits, campions/nes, ho faran amb la vostra ajuda i motivació; però si hi ha un pla B millor, vaja les mares i els pares ja ho sabeu de sobres... si comptem amb varis plans "B", millor que millor!

Des de l'alberg us oferim tota mena de serveis per als usuaris de la via verda, packs amb lloguer, transport i, fins i tot, dinar, amb dutxa inclos. També diposem de furgoneta gran per venir-vos a buscar en cas d'alguna incidència. Perquè nosaltres també tenim un pla B per ajudar-vos.

LES NOSTRES TARIFES

Lloguer bicicleta: 15 euros

Lloguer bici i trasllat fins a Horta de Sant Joan (per fer la baixada): 19 euros

Lloguer cadireta bebés: 5 euros

Lloguer remolc bebés: 20 euros

Si voleu que nosaltres us fem el transport (bici+ persona), les tarifes sempre es compten amb mínim 4 persones (si sou menys, us dividiu la quantitat final enre els que sigueu) i la tarifa s'estableix segons els quilòmetres a fer amb el vehicle. Hi ha l'opció de trasllat de persona en bicicleta pròpia o trasllat de persona en bicicleta de lloguer.

Aquí us deixem dues taules on s'estableixen els punts de trasllat i els preus.


PACKS VIA VERDA (PER PARELLES O GRUPS)

OFERTA 1- PACK DE 3 DIES:

-Entrada divendres a dormir (deixeu aparcat el cotxe a Xerta durant tot el cap de Setmana)

-Dissabte: esmorzar + lloguer de les bicis + transport fins a Horta de Sant Joan + dinar a l’alberg +sopar a l’alberg+ dormir.

-Diumenge: esmorzar

PREU: TOT PER 84 € per persona (mínim dues persones). Si porteu les vostres bicis, el preu és de 78 € (iva inclòs)

OFERTA 2- PACK DE 2 DIES:

-Dissabte: entrada a l’alberg a les 09.00 del matí a punt per a la sortida en furgoneta fins a Horta de Sant Joan amb les bicis + dinar + sopar + dormir. Tarda lliure, opció de fer alguna activitat.

-Diumenge: esmorzar

PREU: TOT per 66 € per persona (mínim dues persones). Si porteu les vostres bicis el preu és 60 €.